taxklubben.org

Senaste Nytt

2021-01-01

Årsmöte 2021

Till alla medlemmar i ÖLTK

 

Viktig information angående årsmöte 2021. Planerat årsmöte den 28 februari flyttas fram på grund av Covid-19. Nuvarande bestämmelser ger oss inte möjlighet att genomföra ett årsmöte. Skk och HS ger oss möjlighet att flytta fram årsmötet till sista Juni eller helt ställa in det. Senast 15 maj kommer ett beslut från styrelsen med information om hur vi gör. Allt är självklart beroende av hur Covid-19 situationen ser ut.

Har ni några frågor får ni gärna kontakta Ordf. Kristoffer Nohrborg.

Mvh

Styrelsen ÖLTK

2021-01-01

Vandringspriser och Championat

Vill uppmärksamma alla medlemmar som tänker ansöka om att få VP. Er ansökan ska skickas via MAIL till Göran Mejsjö Sekr ÖLTK senast den sista januari. Inga sms eller messenger kommer att godtas. Alla resultat/poäng ni vill ha med i ansökan måste vara officiella och godkända av SKK. Se information om vilka VP ni kan ansöka om under fliken Aktiviteter. Se vidare under Vandringspriser.

Alla ni som har erhållit Championat på era hundar ska anmäla detta innan sista januari. Även det via mail till Göran. Det måste vara officiellt Championat och godkänt av SKK.

2021-01-01

Ordförande har ordet

Gott Nytt 2021!

Vi har nu gått in i ett nytt år och lämnat ett på många sätt underligt år bakom oss.  Jag hoppas att ni efter omständigheterna klarat er bra.

Läget med pandemin ser ju ut att förvärras, så det blir ett år av anpassning även 2021 ser det ut som. Året som gått har varit både med och motgång.

Många aktiviteter och umgänge med nära och kära har fått ställas in men dethar även visat sig att friluftslivet, vilket ju ligger många av oss taxägare varmt om hjärtat, har gått framåt då vi haft en ökning vad gäller provverksamheten på både spår och drevprov.

Hoppas att alla får hålla sig friska och att vaccinet är effektivt så att vi snart är tillbaka till det vanliga.

M.V.H Kristoffer Nohrborg Ordf. ÖLTK

2021-01-08

Nerike Provet

Den 18-20 November hölls vårt årliga Ordinarie drevprov Nerike Provet. 10 hundar var anmälda och 9 kom till start. Provdagarna var väldigt skiftande vädermässigt, torsdagen bjöd på hård vind, regn, snö och lite solsken. Övriga dagar mulet med lite solsken. Glädjande nog gick alla startande hundar till första pris vilket är väldigt roligt. Vi har många nya unghundar i klubben vilket märks på att antalet starter ökar på våra prov i år. Segrade gjorde Råbockmossens Pang ägare Göran Mejsjö på 52 poäng och Drev Cert. Tvåa kom Hazze ägare Kristoffer Nohrborg på 49 poäng. Trea ko Weibos Tor ägare Alexander Von Sydow på 48 poäng. Vi tackar Domare, förare och alla duktiga hundar för ett väl genomfört prov.

 

 

Jan-Åke Nässe´n/Sammankallande Drevprovskommite´n

2021-01-13

Utbildningsdag Drev

Den 29 september samlades 7 drev domare och två hundförare från ÖLTK för en utbildningsdag i trakterna runt Hjortkvarn. Vi delad upp oss i två grupper med en hund och hundförare i varje grupp och begav oss mot skogen för att avnjuta trevliga drev. Båda grupperna fick höra bra drev och se drevdjur. Efteråt samlade vi för gemensam genomgång och diskussioner. Jättebra att sitta och diskutera poängsättning när man hört samma hund. Efter genomgång så åts det smörgåstårta med dryck. Efter detta gick remiss svaren för de nya drevprovsreglerna igenom och diskuterades.

En trevlig dag i skogen.